En smart konferencetelefon sparer både tid og penge, for ikke at nævne miljøet når du ikke rejser unødigt. Men der er meget at overveje, når man vælger en konferencetelefon.

Videomøder som pakkeløsning. Enkelt og genialt.

Virksomheder over hele verden opdager fordelene ved cloud-baserede videoløsninger. Du kan spare tid og penge, samtidig med at du holder mere effektive møder.

Konftel HUB – ét kabel, så er du oppe at køre

Det kræver blot et enkelt USB kabel at koble video, skærm og højtaler til dit foretrukne videomøde. Konftel kalder det One Cable Connection – lettere bliver det ikke. Der er løsninger til både de små, mellemstore og store møderum, alt efter om i er 6, 12 eller 20 deltagere. Videokameraerne er af allerhøjeste kvalitet, bedste optik, og har knivskarpt billede.

5 gode råd

Her får du fem god råd fra Jörgen Rönnqvist, der arbejder i firmaet Konftel.  Konftel har lavet konferencetelefoner, eller det nogle kalder ”skildpadder” siden 1988 og har stor erfaring med den gode lyd.

  1. Vælg en hybrid telefon, som alle på kontoret kan bruge, både dem, der foretrækker at have møder via deres bærbare computer og dem, der foretrækker at have et konferenceopkald. Alle har normalt ikke samme teknologi modenhed eller præferencer.
  2. Prioriter lyden. Vælg en gennemprøvet konferencetelefon med smart lydbehandling, der kan garantere, at du ikke forstyrres af hakkende lyd eller ekkoer.
  3. Kvalitet betaler sig. En konferencetelefon er ikke en stor investering, så sørg for ikke at købe en standard telefon uden mulighed for opgraderinger eller korrekt support. Du tjener telefonens omkostninger ved at spare en forretningsrejse med et telefon-/videomøde.
  4. Tænk også video. Gør investeringen fremtidssikker ved at sørge for, at du kan supplere med video, hvis du ikke vælger at inkludere det lige fra starten. Husk at videoløsninger også kræver god lyd.
  5. Design spiller en rolle. En konferencetelefon får ofte en bestemt placering i det smukkeste konferencelokale på kontoret, så udseendet af telefonen spiller naturligvis en rolle. Men designet er også meget vigtigt for telefonens funktion – både lyd og brugergrænsefladen. Vælg med omhu.

Kilde:

I går talte alle om Skype for Business. I dag taler vi om Microsoft Teams i stedet.

Tilbage i marts 2017 offentliggjorde Microsoft, at den platform, der fremover skulle drive ”Modern Workplace”, skulle være produktet Teams, der er en del af Microsoft 365/Office 365. Med andre ord er det på sigt slut med Skype for Business – i hvert fald i den hostede version.

Microsoft Teams letter samarbejdet

Leder I efter en platform, der gør samarbejde nemmere, mere produktivt og mere engagerende? Så er Microsoft Teams lige noget for dig. Tjenesten er chat-baseret og samler videomøder, afdelinger, organisationer, projektgrupper, samtaler, møder, filer, noter og indhold ét sted. Og med de rette licenser er det desuden muligt at bruge Microsoft teams til telefoni.

Mere effektivt samarbejde med Microsoft Teams

Vi samarbejder mere end nogensinde før på arbejdspladsen – med hinanden, med freelancere og i nogle tilfælde på tværs af landegrænser. Intet tyder på, at den udvikling er for nedadgående. Behovet for den fleksible arbejdsplads, hvor man ikke er afhængig af tid og sted, er desuden et stort ønske blandt medarbejderne. Det samme er ønsket om at kunne bruge diverse software på forskellige enheder, så den enkelte kan arbejde når som helst, hvor som helst.

Hvad er Microsoft Teams?

Teams er et portalbaseret samarbejdsværktøj, hvor alt det, gruppen arbejder med, er samlet på ét sted. Her kan I diskutere, samle relevante dokumenter, oprette rapporter og holde møder. Med Microsoft Teams behøver medarbejderne ikke at spilde tid på at gå ind og ud af forskellige programmer og systemer. I stedet kan de blive i Teams hele tiden og arbejde der. Microsoft Teams indgår automatisk i Microsoft 365/Office 365,

Hvordan fungerer Microsoft Teams?

Teams er baseret på et fælles arbejdsområde for hele gruppen, hvor de forskellige funktioner er samlet i faner. “Hjemmefanen” indeholder selve chatten. I en anden fane samler I dokumenter, som I kan arbejde sammen om i realtid. De personlige dokumenter samles i OneDrive og de teambaserede i SharePoint. Medlemmernes kalendere er synlige i Teams, så I nemt kan oprette møder med hinanden. Det er også muligt at ringe til medlemmer eller begynde konferencer direkte fra Teams.

Værktøjer, der hjælper produktiviteten

Vores ændrede måde at arbejde på gør det vigtigere end nogensinde, at virksomheden har evnen til at skabe medarbejdergrupper, der fungerer godt. Og for at præstere optimalt har grupperne brug for de rigtige værktøjer.

Mange medarbejdere oplever en vis grad af systemtræthed. M     an orker ikke rigtigt at lære endnu et værktøj. Hele idéen med samarbejdsværktøjer er, at de skal gøre det lettere for medarbejderne – de må ikke være en forhindring for produktiviteten. Ifølge hardware-producenten Polycom er det følgende faktorer, der irriterer oplevelsen mest:

  • Når kvaliteten ikke er god nok
  • Når netværksforbindelsen er utilstrækkelig
  • Når det er for svært at komme i gang med at bruge
  • Når det ikke fungerer på tværs af medarbejdernes foretrukne enheder

Hvis I allerede bruger Office 365 i jeres virksomhed, har I adgang til et både enkelt og intuitivt samarbejdsværktøj, nemlig Microsoft Teams. Det ligner de programmer, I allerede kender og bruger til daglig, f.eks. Word, Excel og OneNote, så det er nemt at komme i gang. Hos KLC Erhverv hjælper vi gerne med at teste jeres netværk/internetforbindelse. Den gode netværksforbindelse gør oplevelsen med videomøde og fildeling, og hos KLC Erhverv finder vi den bedste løsning til din virksomhed.

Fremtidens samarbejdsværktøj

Microsoft Teams er et godt eksempel på, hvordan vi kommer til at arbejde i fremtiden. Der er store fordele, både for virksomheden og gruppen, ved at arbejde med innovative samarbejdsværktøjer, og Microsoft Teams er desuden intuitivt og let at lære.

Vil I vide mere om Microsoft Teams?

Hør mere om, hvor nemt og intuitivt det er at arbejde i Teams. Book et møde med din KLC Erhverv-konsulent allerede i dag.

“Som dag og nat sammenlignet
med Microsoft Communicator,
Lync og Skype”

Microsoft kommer på sigt til at lukke for cloud-adgangen til Skype for Business. Danske SMV- virksomheder tvinges derved på sigt til at skifte fra Skype for Business til Microsoft Teams eller en anden platform. KLC Erhverv ser klare fordele med den nye platform, men identificerer også problemer.

For mange er det stadig lidt uklart, hvad Microsoft Teams er nøjagtigt. Det kan beskrives som en samarbejdsplatform med for eksempel chat, onlinemeddelelser og videosamtaler, men det kan også håndtere SharePoint, OneDrive og andre dele af Office 365.

En forholdsvis ny del af Microsoft Teams er muligheden for at integrere telefoni i platformen. Man kan foretage og modtage opkald, men man kan også forbinde Microsoft Teams til firmaets telefoniplatform. En af idéerne med platformen er at kunne få al kommunikation samlet på ét sted.

Hvad med vores hardware?

Meget udstyr, f.eks. headsets fra Jabra og Plantronics har længe været mærket ”Lync-certificeret” og senere ”Skype for Business-certificeret”. Der er forskel på Skype for Business og Microsoft Teams. Førstnævnte er baseret på SIP-teknologi, sidstnævnte på protokollen ReST. Den gode nyhed er, at meget af udstyret kan genbruges. Vi hjælper naturligvis gerne med at rådgive omkring valg og/eller genbrug af udstyr.

Relaterede produkter

Har du brug for at vende mulighederne?

Next Post